“Στο Ψητό” με τον Πρόεδρο του “Αρκεισίου”, Χρήστο Καμπανό
http://www.kefalonias.gr/index.php/sto-psito-me-ton-proedro-tou-arkeisiou-xristo-kampano-stin-lassi-kefalonias/
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, καφέ και μπαρ, «ο Αρκείσιος», Χρήστος Καμπανός, μας καλοσωρίζει στον χώρο του για μιά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Λίγο πριν μπούμε με την Δημοσιογράφο της ΕΡΑΚ, Ελευθερία Κουλουριώτου, “στο Ψητό”, τριγυρίζουμε στον ανανεωμένο χώρο του εστιατορίου του κ. Καμπανού.
Πραγματικά πρόκειται για έναν όμορφο και χαλαρωτικό χώρο, ο οποίος λειτουργεί κάθε Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή. Έναν ζεστό χώρο, ο οποίος έχει θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου μας. Η ματιά φτάνει έως και το Ληξούρι, ενώ για το καλοκαίρι ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις και απολαμβάνεις ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.
“Στο Ψητό”
Το μαγαζί στην Λάσση μετράει κιόλας 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ παλαιότερα λειτουργούσε στο Αργοστόλι.
“Στην πορεία της ζωής έρχονται κάποια πράγματα και είτε τα δέχεσαι, είτε τα απορρίπτεις” αναφέρει αρχικά ο κ. Καμπανός και αποκαλύπτει ότι παλαιότερα ήταν ναυτικός, μα η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να ανοίξει ένα μαγαζί στο Αργοστόλι. “Το ανοίξαμε με έναν συνέταιρο και μάγειρα και όταν αυτός αποχώρησε, τότε μπήκα στην κουζίνα και έμαθα να μαγειρεύω”. Και επειδή η μαγειρική είναι τέχνη συμπληρώνει ότι “παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια”
Μότο του; “τον καλό τον μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία”
“Τον χειμώνα δεν δουλεύει καλά το μαγαζί, απλά συντηρείς μιά κατάσταση. Αντί να το κλείσω επιλέγω να το ανοίγω κάποιες μέρες και να το δουλεύω. Δουλεύουμε Κυριακή μεσημέρι καλά, το Σάββατο χαλαρά, μα η Παρασκευή είναι χαμένη.”, τονίζει σε ερώτηση της Ελευθερίας για το αν κινείται το μαγαζί αυτές τις εποχές.
“Ο Αρκείσιος”
“Το Σωματείο φτιάχτηκε το 2001. Τότε ήταν καλά τα πράγματα και πήγαινε καλά το Σωματείο, μα αδράνησε και ξαναλειτούργησε δυναμικά πριν από τρία χρόνια. Προσπαθούμε. Έκανα έναν γύρο στην Κεφαλονιά. Πήγα στον Κατελειό και στην Σκάλα για να μαζέψω κάποια χρήματα. Οι δράσεις του Σωματείου είναι πάρα πολλές. Είμαστε ένα Σωματείο που έχει τους περισσότερους φίλους. Αυτήν την στιγμή φτιάχνουμε ένα σύστημα για να ενημερώνονται όλοι μέσω sms στο τηλέφωνο τους.
Είμαστε σε καλό δρόμο καθώς η Κεφαλονιά έχει καλά μαγαζιά, καλές κουζίνες. Ας φροντίσουμε τους καταλόγους μας, να έχουμε μέσα ντόπια κουζίνα. Έχουμε πολλά προϊόντα τα οποία παράγει η Κεφαλονιά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.”.
Πρόκειται για μία συνέντευξη που αξίζει να την ακούσεις. Μην ξεχνάτε ότι σε έναν μήνα περίπου αρκετά από τα εποχιακά μαγαζιά ξεκινούν τις ετοιμασίες για να υποδεχτούν τον τουρισμό του καλοκαιριού.
Τον κ. Καμπανό θα τον βρείτε στο μαγαζί του στην Λάσση. Μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω του facebook από την σελίδα του Σωματείου
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων, καφέ και μπαρ, «ο Αρκείσιος», Χρήστος Καμπανός, μας καλοσωρίζει στον χώρο του για μιά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Λίγο πριν μπούμε με την Δημοσιογράφο της ΕΡΑΚ, Ελευθερία Κουλουριώτου, “στο Ψητό”, τριγυρίζουμε στον ανανεωμένο χώρο του εστιατορίου του κ. Καμπανού.
Πραγματικά πρόκειται για έναν όμορφο και χαλαρωτικό χώρο, ο οποίος λειτουργεί κάθε Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή. Έναν ζεστό χώρο, ο οποίος έχει θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου μας. Η ματιά φτάνει έως και το Ληξούρι, ενώ για το καλοκαίρι ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις και απολαμβάνεις ρομαντικά ηλιοβασιλέματα.
“Στο Ψητό”
Το μαγαζί στην Λάσση μετράει κιόλας 15 χρόνια λειτουργίας, ενώ παλαιότερα λειτουργούσε στο Αργοστόλι.
“Στην πορεία της ζωής έρχονται κάποια πράγματα και είτε τα δέχεσαι, είτε τα απορρίπτεις” αναφέρει αρχικά ο κ. Καμπανός και αποκαλύπτει ότι παλαιότερα ήταν ναυτικός, μα η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να ανοίξει ένα μαγαζί στο Αργοστόλι. “Το ανοίξαμε με έναν συνέταιρο και μάγειρα και όταν αυτός αποχώρησε, τότε μπήκα στην κουζίνα και έμαθα να μαγειρεύω”. Και επειδή η μαγειρική είναι τέχνη συμπληρώνει ότι “παρακολούθησα αρκετά σεμινάρια”
Μότο του; “τον καλό τον μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία”
“Τον χειμώνα δεν δουλεύει καλά το μαγαζί, απλά συντηρείς μιά κατάσταση. Αντί να το κλείσω επιλέγω να το ανοίγω κάποιες μέρες και να το δουλεύω. Δουλεύουμε Κυριακή μεσημέρι καλά, το Σάββατο χαλαρά, μα η Παρασκευή είναι χαμένη.”, τονίζει σε ερώτηση της Ελευθερίας για το αν κινείται το μαγαζί αυτές τις εποχές.
“Ο Αρκείσιος”
“Το Σωματείο φτιάχτηκε το 2001. Τότε ήταν καλά τα πράγματα και πήγαινε καλά το Σωματείο, μα αδράνησε και ξαναλειτούργησε δυναμικά πριν από τρία χρόνια. Προσπαθούμε. Έκανα έναν γύρο στην Κεφαλονιά. Πήγα στον Κατελειό και στην Σκάλα για να μαζέψω κάποια χρήματα. Οι δράσεις του Σωματείου είναι πάρα πολλές. Είμαστε ένα Σωματείο που έχει τους περισσότερους φίλους. Αυτήν την στιγμή φτιάχνουμε ένα σύστημα για να ενημερώνονται όλοι μέσω sms στο τηλέφωνο τους.
Είμαστε σε καλό δρόμο καθώς η Κεφαλονιά έχει καλά μαγαζιά, καλές κουζίνες. Ας φροντίσουμε τους καταλόγους μας, να έχουμε μέσα ντόπια κουζίνα. Έχουμε πολλά προϊόντα τα οποία παράγει η Κεφαλονιά και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.”.
Πρόκειται για μία συνέντευξη που αξίζει να την ακούσεις. Μην ξεχνάτε ότι σε έναν μήνα περίπου αρκετά από τα εποχιακά μαγαζιά ξεκινούν τις ετοιμασίες για να υποδεχτούν τον τουρισμό του καλοκαιριού.
Τον κ. Καμπανό θα τον βρείτε στο μαγαζί του στην Λάσση. Μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω του facebook από την σελίδα του Σωματείου