Ο τρύγος του θυμαρίσιου μελιού | Στα άδυτα της συλλογής και επεξεργασίας…

Μέλι παραγωγής μας ! Αυτές τις τρείς λεξούλες τις συναντάμε σε όποια γωνιά του νησιού μας και αν πάμε ! Γιατί το σπιτικό είναι το πιο νόστιμο ! Και το ντόπιο μέλι από τα πιο …μελένια.
Έτσι λοιπόν, χτες απόγευμα ο Γιώργος Τεκμενίδης επικοινώνησε μαζί μας και μας ρώτησε αν ενδιαφερόμαστε για ρεπορτάζ από τον τρύγο του θυμαρίσιου μελιού.
Η απάντηση φυσικά ήταν θετική… “Ναι, με χίλια” !

Έτσι ο Γιώργος σαν ανήσυχος φωτογράφος που είναι επισκέφτηκε την Μπαλτσαβιά Σπυριδούλα και παρακάτω μας περιγράφει την διαδικασία του τρύγου, από την συλλογή του μελιού έως και την συσκευασία του…
“Επιλέγουμε πλαίσια με κηρήθρες που είναι το 1/3 σφραγισμένες με κερί.
Στην συνέχεια το απολεπιάζουμε και το μεταφέρουμε στον μελιτοεξαγωγέα, όπου εκεί ξεκινά και η συλλογή του μελιού.
Αφού αποστραγγίσουμε το μέλι σε έναν κουβά, το μεταφέρουμε σε ένα βαρέλι που έχει δυό στρώματα-φίλτρα. Στο βαρέλι αυτό και αφού το μέλι φιλτραριστεί από τα κεριά, παραμένει 10 ημέρες, έτσι ώστε αμέσως μετά να μπορέσει το μέλι μας να μπει στα γυάλινα βαζάκια του, τα οποία σφραγίζονται με ταινία ασφαλείας και έτσι μπορεί να πάρει την θέση που του αναλογεί στο οικογενειακό τραπέζι μας.
Και καλή σας όρεξη !”.

Δείτε το ρεπορτάζ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο 34χρονος υποψήφιος Δήμαρχος Σάμης, αποκαλύπτει.... VIDEO

Σεμινάριο αυτοάμυνας στην Σχολή Kung Fu στο Αργοστόλι

Ο Δημήτρης Ιμπραήμ (Greenpeace) στα Νέα της Kefalonias.gr