Το IScream στο Ληξούρι, από τα καλύτερα παγωτά της Ευρώπης και στην λίστα με τα 10 ξεχωριστά παγωτατζίδικα απ’ όλη την Ελλάδα
Κάνουμε τον γύρο της Ελλάδας με ένα παγωτό στο χέρι. Από τη
Θεσσαλονίκη μέχρι τη Ρόδο και την Κρήτη, ξεχωρίσαμε 10 μαγαζιά για την
ποικιλία, την πρωτοτυπία και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους.
Antica Gelateria di Roma, Ναύπλιο
Ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς στην πόλη του Ναυπλίου για αυθεντικό παραδοσιακό ιταλικό παγωτό. Από το εργαστήρι του Marcello βγαίνουν καθημερινά πάνω από 30 γεύσεις, με πιο διάσημες τη σοκολάτα με grappa ή πιπεριά τσίλι και την crema caffe, αλλά και σορμπέ με φρέσκα φρούτα εποχής. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τα παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα στο βάθος. Τι να δοκιμάσετε: Gianduja σε χειροποίητο χωνάκι. Φαρμακοπούλου 3, Ναύπλιο, τηλ.: 2752023520.
Vicky’s Ice Cream, Αντίπαρος
Δεν γίνεται να φύγεις από την Αντίπαρο χωρίς να δοκιμάσεις το φρέσκο, σπιτικό παγωτό του Vicky’s. Κρεμ μπριλέ, χαλβάς, λευκή σοκολάτα, ρούμι με σταφίδες, μπισκότο και γρανίτα φράουλα είναι μερικές από τις επιλογές που θα σας βάλουν σε δίλλημα. Νόστιμα και τα γλυκάκια τους. Τι να δοκιμάσετε: Φυστικοβούτυρο με σάλτσα καραμέλας butterscotch και σοκολάτα γάλακτος. Αντίπαρος, τηλ.: 2284061012, www.vickys.gr
Daidadi Gelato, Σύρος
Ένας Ιταλός, ο Ντανιέλε, αφού περιπλανήθηκε στην Ευρώπη, κατέληξε πριν από μερικά χρόνια στη Σύρο, όπου άνοιξε ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της χώρας. Βανίλια, σύκο, πεπόνι, μηλόπιτα, κρέμα κεράσι, κρέμα με νουγκά- όλα υπέροχα, φτιαγμένα με ντόπιο φρέσκο γάλα και εκλεκτά υλικά που έρχονται από την Ιταλία. Τι να δοκιμάσετε: Γιαούρτι με λεμόνι. Πλατεία Παπάγου, Ερμούπολη, τηλ.: 2281085953.
Delizia Gelato Italiano, Χανιά
Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, πίσω από τη βιτρίνα του Delizia Gelato Italiano, στο εργαστήρι τους, ο Matteo από την Ιταλία και ο Χρήστος από τα Χανιά, ετοιμάζουν με αγνές πρώτες ύλες, βιολογικά φρέσκα φρούτα και πολύ μεράκι ποιοτικό, γνήσιο ιταλικό παγωτό. Κλασικές γεύσεις, προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (από cassata με ρικότα και γλασαρισμένα φρούτα μέχρι ρακόμελο) και υπέροχα σορμπέ (από φρούτα του δάσους μέχρι μανταρίνι και μάνγκο). Τι να δοκιμάσετε: Το σορμπέ από βιολογικές φράουλες. Χάληδων 13, Χανιά, τηλ.: 2821054377.
Gelati e Amore, Θεσσαλονίκη
Ο βραβευμένος Φράνκο Αμπρούζο (βραβείο Mostra Internationale di Gelati) προσφέρει εδώ και 10 χρόνια ένα από τα νοστιμότερα χειροποίητα παγωτά της πόλης, με τα καλύτερα υλικά και φρούτα εποχής. Στον «Ιταλό» (όπως είναι γνωστός στην πόλη) οι γεύσεις ανανεώνονται συνέχεια- θα βρείτε από νουτέλα και τιραμισού μέχρι μπισκότο-καραμέλα και τσιζκέικ. Τι να δοκιμάσετε: Το μιλφέιγ – πρώτα φτιαγμένο σαν πραγματικό γλυκό και μετά σαν γεύση παγωτού. Αλεξάνδρου Σβώλου 44, τηλ.: 2310242014.
Fregio, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική & Σκιάθος
Το πρώτο κατάστημα Fregio άνοιξε το 1994 στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη κι έτσι, σιγά-σιγά, η οικογένεια μεγάλωσε, αριθμώντας σήμερα 8 συνολικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική (Καλλιθέα) και Σκιάθο (Χώρα), με το πιο πρόσφατο να βρίσκεται στη διάσημη πλατεία Αριστοτέλους. Σε όποιο κι αν βρεθείτε, θα σταθείτε αναποφάσιστοι μπροστά σε γεύσεις όπως American cheesecake, μπραζιλιάνο, cookies, κανταΐφι, Baileys και μιλφέιγ. Τι να δοκιμάσετε: Τη γεύση φουντελίνα. www.fregio.gr
Casa Dolce, Μύκονος
O απόλυτος προορισμός στο νησί για παγωτολάγνους. Στο Casa Dolce θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα χειροποίητα ιταλικά παγωτά και σορμπέ φτιαγμένα μόνο με χυμούς φρούτων. Επίσης, ειδικά προϊόντα με στέβια, χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Τι να δοκιμάσετε: Παγωτό με γεύση ντόπιας κοπανιστής ή ντόπιου αμυγδαλωτού. Ευαγγελιστρακι, τηλ.: 22891 10714, casadolce.gr
I Scream, Κεφαλονιά
Το καλύτερο παγωτό στο νησί σερβίρεται στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου. Ντόπια υλικά, γλυκά και φρέσκα φρούτα ανακατεύονται με μαεστρία και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό. Οι αναγνώστες της βρετανικής Guardian ψήφισαν το παγωτό του ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Τι να δοκιμάσετε: Μαστίχα τριαντάφυλλο και μαστίχα με αμυγδαλόπιτα. Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 6, Ληξούρι, τηλ.: 2671093130.
Gelateria Ice Art, Ρόδος
Ολόφρεσκο ιταλικό παγωτό σε δεκάδες γεύσεις που ανανεώνονται καθημερινά και σε βάζουν στον πειρασμό να θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες. Στρούντελ μηλόπιτα, τσουρέκι νουτέλα, Oreo, μανταρίνι και αχλάδι είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες. Θα τις απολαύσετε σε χειροποίητα χωνάκια ή πάνω σε μεγάλες, φρεσκοψημένες βάφλες και λαχταριστές κρέπες. Τι να δοκιμάσετε: πίτα ice cream, δηλαδή παγωτό τυλιγμένο σε βάφλα. Αλεξάνδρου Διάκου 50, τηλ.: 2241024225.
Πηγή
Antica Gelateria di Roma, Ναύπλιο
Ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς στην πόλη του Ναυπλίου για αυθεντικό παραδοσιακό ιταλικό παγωτό. Από το εργαστήρι του Marcello βγαίνουν καθημερινά πάνω από 30 γεύσεις, με πιο διάσημες τη σοκολάτα με grappa ή πιπεριά τσίλι και την crema caffe, αλλά και σορμπέ με φρέσκα φρούτα εποχής. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τα παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα στο βάθος. Τι να δοκιμάσετε: Gianduja σε χειροποίητο χωνάκι. Φαρμακοπούλου 3, Ναύπλιο, τηλ.: 2752023520.
Gelateria Dolci Passioni, Λουτράκι
Τι γίνεται όταν το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού ενώνεται με ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά τυριά; Υπάρχει σορμπέ από λουλούδια; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε σε αυτήν την υπέροχη gelateria, που φτιάχνει με φρέσκα υλικά και πολλή όρεξη πολλές κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες και εμπνευσμένες γεύσεις. Οι πρώτες ύλες έρχονται από την Ιταλία και το γάλα από τοπικές φάρμες. Τι να δοκιμάσετε: Όλα! Αλλά μην φύγετε χωρίς να γευτείτε Nuttela, φιστίκι και τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής. Μελίνας Μερκούρη 1, Λουτράκι, τηλ.: 27440 22224.
Τι γίνεται όταν το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού ενώνεται με ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά τυριά; Υπάρχει σορμπέ από λουλούδια; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε σε αυτήν την υπέροχη gelateria, που φτιάχνει με φρέσκα υλικά και πολλή όρεξη πολλές κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες και εμπνευσμένες γεύσεις. Οι πρώτες ύλες έρχονται από την Ιταλία και το γάλα από τοπικές φάρμες. Τι να δοκιμάσετε: Όλα! Αλλά μην φύγετε χωρίς να γευτείτε Nuttela, φιστίκι και τα σορμπέ από φρέσκα φρούτα εποχής. Μελίνας Μερκούρη 1, Λουτράκι, τηλ.: 27440 22224.
Δεν γίνεται να φύγεις από την Αντίπαρο χωρίς να δοκιμάσεις το φρέσκο, σπιτικό παγωτό του Vicky’s. Κρεμ μπριλέ, χαλβάς, λευκή σοκολάτα, ρούμι με σταφίδες, μπισκότο και γρανίτα φράουλα είναι μερικές από τις επιλογές που θα σας βάλουν σε δίλλημα. Νόστιμα και τα γλυκάκια τους. Τι να δοκιμάσετε: Φυστικοβούτυρο με σάλτσα καραμέλας butterscotch και σοκολάτα γάλακτος. Αντίπαρος, τηλ.: 2284061012, www.vickys.gr
Daidadi Gelato, Σύρος
Ένας Ιταλός, ο Ντανιέλε, αφού περιπλανήθηκε στην Ευρώπη, κατέληξε πριν από μερικά χρόνια στη Σύρο, όπου άνοιξε ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της χώρας. Βανίλια, σύκο, πεπόνι, μηλόπιτα, κρέμα κεράσι, κρέμα με νουγκά- όλα υπέροχα, φτιαγμένα με ντόπιο φρέσκο γάλα και εκλεκτά υλικά που έρχονται από την Ιταλία. Τι να δοκιμάσετε: Γιαούρτι με λεμόνι. Πλατεία Παπάγου, Ερμούπολη, τηλ.: 2281085953.
Delizia Gelato Italiano, Χανιά
Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, πίσω από τη βιτρίνα του Delizia Gelato Italiano, στο εργαστήρι τους, ο Matteo από την Ιταλία και ο Χρήστος από τα Χανιά, ετοιμάζουν με αγνές πρώτες ύλες, βιολογικά φρέσκα φρούτα και πολύ μεράκι ποιοτικό, γνήσιο ιταλικό παγωτό. Κλασικές γεύσεις, προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (από cassata με ρικότα και γλασαρισμένα φρούτα μέχρι ρακόμελο) και υπέροχα σορμπέ (από φρούτα του δάσους μέχρι μανταρίνι και μάνγκο). Τι να δοκιμάσετε: Το σορμπέ από βιολογικές φράουλες. Χάληδων 13, Χανιά, τηλ.: 2821054377.
Gelati e Amore, Θεσσαλονίκη
Ο βραβευμένος Φράνκο Αμπρούζο (βραβείο Mostra Internationale di Gelati) προσφέρει εδώ και 10 χρόνια ένα από τα νοστιμότερα χειροποίητα παγωτά της πόλης, με τα καλύτερα υλικά και φρούτα εποχής. Στον «Ιταλό» (όπως είναι γνωστός στην πόλη) οι γεύσεις ανανεώνονται συνέχεια- θα βρείτε από νουτέλα και τιραμισού μέχρι μπισκότο-καραμέλα και τσιζκέικ. Τι να δοκιμάσετε: Το μιλφέιγ – πρώτα φτιαγμένο σαν πραγματικό γλυκό και μετά σαν γεύση παγωτού. Αλεξάνδρου Σβώλου 44, τηλ.: 2310242014.
Fregio, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική & Σκιάθος
Το πρώτο κατάστημα Fregio άνοιξε το 1994 στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη κι έτσι, σιγά-σιγά, η οικογένεια μεγάλωσε, αριθμώντας σήμερα 8 συνολικά καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική (Καλλιθέα) και Σκιάθο (Χώρα), με το πιο πρόσφατο να βρίσκεται στη διάσημη πλατεία Αριστοτέλους. Σε όποιο κι αν βρεθείτε, θα σταθείτε αναποφάσιστοι μπροστά σε γεύσεις όπως American cheesecake, μπραζιλιάνο, cookies, κανταΐφι, Baileys και μιλφέιγ. Τι να δοκιμάσετε: Τη γεύση φουντελίνα. www.fregio.gr
Casa Dolce, Μύκονος
O απόλυτος προορισμός στο νησί για παγωτολάγνους. Στο Casa Dolce θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε φρέσκα χειροποίητα ιταλικά παγωτά και σορμπέ φτιαγμένα μόνο με χυμούς φρούτων. Επίσης, ειδικά προϊόντα με στέβια, χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Τι να δοκιμάσετε: Παγωτό με γεύση ντόπιας κοπανιστής ή ντόπιου αμυγδαλωτού. Ευαγγελιστρακι, τηλ.: 22891 10714, casadolce.gr
I Scream, Κεφαλονιά
Το καλύτερο παγωτό στο νησί σερβίρεται στην κεντρική πλατεία του Ληξουρίου. Ντόπια υλικά, γλυκά και φρέσκα φρούτα ανακατεύονται με μαεστρία και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό. Οι αναγνώστες της βρετανικής Guardian ψήφισαν το παγωτό του ως ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Τι να δοκιμάσετε: Μαστίχα τριαντάφυλλο και μαστίχα με αμυγδαλόπιτα. Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 6, Ληξούρι, τηλ.: 2671093130.
Gelateria Ice Art, Ρόδος
Ολόφρεσκο ιταλικό παγωτό σε δεκάδες γεύσεις που ανανεώνονται καθημερινά και σε βάζουν στον πειρασμό να θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες. Στρούντελ μηλόπιτα, τσουρέκι νουτέλα, Oreo, μανταρίνι και αχλάδι είναι μερικές από τις πιο αγαπημένες. Θα τις απολαύσετε σε χειροποίητα χωνάκια ή πάνω σε μεγάλες, φρεσκοψημένες βάφλες και λαχταριστές κρέπες. Τι να δοκιμάσετε: πίτα ice cream, δηλαδή παγωτό τυλιγμένο σε βάφλα. Αλεξάνδρου Διάκου 50, τηλ.: 2241024225.
Πηγή